Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigării, sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii. Afla detalii aici.

Returnarea Produselor


    DREPTUL DE RETRAGERE DIN CONTRACT SI RETURNAREA PRODUSELOR

    Dreptul de retragere din contract

    Clientul poate denunta unilateral contractul cu Vanzatorul fara a invoca un motiv, in termen de maxim 14 zile calendaristice de la data la care clientul sau o parte terta, alta decat transportatorul, indicata de acesta, a intrat in posesia fizica a produselor, conform legislatiei in vigoare cu privire la regimul juridic al contractelor la distanța (OUG 34/2014, Lege 249/2015).

Formularul de retur poate fi completat  descarcat din site, completat și transmis electronic la adresa de e-mail contact@agendepiele.com. La aceeași adresa de e-mail se poate transmite și orice alta declarație neechivoca de retragere din contract. Cererea de retragere mai poate fi comunicata Vanzatorului în scris (plic la poșta), prin telefon sau prin viu grai la sediul vanzatorului.
Clientul poate beneficia de dreptul de retragere și în cazul în care contractul/comanda a fost incheiata online iar produsul s-a ridicat de la sediu/magazin. Contractul se considera încheiat la distanța.
Clientul NU poate beneficia de dreptul de retragere dacă merge la sediu/magazin și face acolo comanda, aceasta situație nu se supune regimului juridic al contractelor incheiate la distanța.

Clientul NU beneficiază de dreptul de retragere in cazul in carea cerut personalizarea produsului intocmai dupa dimensiunile sale, in conformitate cu Art. 10, lit. c, din OG 130/2000: (“Consumatorul nu poate denunta unilateral urmatoarele tipuri de contracte”) care prevede: “contractele de furnizare a unor produse executate dupa specificatiile consumatorului sau a unor produse distinct personalizate, precum si a acelora care, prin natura lor, nu pot fi returnate sau care se pot degrada ori deteriora rapid”.

 Cererea de retragere va produce efecte doar dacă produsele vor fi returnate vanzatorului înainte de expirarea perioadei de 14 zile calendaristice de la primirea produselor de către Client, în starea în care au fost livrate, fără a prezenta urme de folosire.

Nu se ingradesc in niciun fel drepturile conferite prin OUG 34/2014, OG nr. 21/1992 privind Protectia Consumatorilor, cu modificarile ulterioare, si legea nr. 449/2003.

    Consecințele retragerii din contract

    In cazul retragerii din contract, Vanzatorul va rambursa contravaloarea produsului pentru care Clientul  s-a retras din contract, inclusiv costurile livrarii, cu exceptia costurilor suplimentare determinate de alegerea de catre Client a altei modalitati de livrare decat cel mai ieftin tip de livrare standard oferit de Vanzator, fara intarzieri nejustificate si, in orice caz, nu mai tarziu de 30 zile calendaristice de la data la care produsul pentru care s-a retras din prezentul contract intra in posesia vanzatorului. Rambursarea se va efectua prin transfer bancar în termen de 30 zile de la primirea produselor de către Vanzator. Costul direct al returnarii produselor revine Clientului.
Clientul este responsabil doar pentru diminuarea valorii produselor care rezulta din manipulari, altele decat cele necesare pentru determinarea naturii, calitatilor si aspectului produselor.
 
Odata cu denuntarea contractului Clientul va specifica modalitatea de compensare, alegand din:
1. Inlocuirea produsului cu unul asemanator sau alt produs de pe stoc.
2. Primirea banilor înapoi, prin transfer în cont bancar.

Daca Clientul alege prima varianta (anume inlocuirea produsului cu un alt produs din stoc) si din acest lucru rezulta o diferenta de bani se va proceda in felul urmator:

- daca produsul ales de Client este mai ieftin atunci Vanzatorul va returna diferenta in termen de maxim 30 de zile calendaristice, in contul bancar al Clientului.
- daca produsul ales de Client este mai scump atunci Clientul va plati diferenta ca orice alta comanda, la primirea coletului sau, in avans, prin transfer bancar.

In cazul in care Clientul alege varianta de rambursare a banilor atunci trebuie sa comunice Vanzatorului un cont bancar de-al sau ia care Vanzatorul va transfera, in maxim 30 zile calendaristice de la returnarea produsului, contravaloarea lui in bani.         
 COSTUL DIRECT PENTRU RETURNAREA PRODUSELOR VA FI SUPORTAT DE CATRE CLIENT    Conditii pentru returnarea produselor:

    Produsul va fi returnat in conditii bune, neutilizat si nedeteriorat. In caz contrar el poate fi reexpediat clientului.
De asemenea, NU se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, cusaturi rupte sau fortate, murdarie etc. Produsele trebuie returnate prin curier rapid. Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului. Produsul returnat trebuie sa fie insotit de copia dupa factura, formular de retur (fie pe mail la contact@agendepiele.com, fie printat si trimis in colet), toate etichetele si ambalaj adecvat pentru protecția împotriva deteriorarii produsului în timpul transportului.

Returul produselor se supune legii contractelor incheiate la distanta numai pentru produsele care sunt comandate exclusiv online. Comenzile realizate și ridicate de la sediul Vanzatorului nu sunt considerate comert la distanta ci vanzare prin magazine specializate, intrucat pot fi vizualizate, verificate si acceptate personal, ca si corespunzatoare cu scopul si nevoile clientului.